NOVOSTI

Drage učenice i dragi učenici, poštovani roditelji,

Nakon svih događanja u prošloj školskoj godini koja su nas pratila i pogodila školu te ljetnih praznika približava se vrijeme ponovnog povratka u školske klupe. Baš to, povratak u školske klupe. Uz sve napore nismo uspjeli osposobiti doniranu zgradu do početka školske godine, no iskreno se nadam da će se stvari oko obnove škole uskoro pomaknuti u pozitivnom smjeru.

U dogovoru s našim osnivačem, Sisačko-moslavačkom županijom, novu školsku godinu započet ćemo u prostorima OŠ Mate Lovraka u Petrinji. S obzirom da je zgrada osnovne škole nakon potresa bila neznatno oštećena, obnovljena je i ima dovoljno prostora da po prvi puta cijela škola bude u jednoj smjeni, svi programi zajedno. U njoj smo provodili ispite državne mature i do sada imamo pozitivna iskustva. Iako u potpunosti ne može zamijeniti našu staru školu i sve što smo u njoj imali, veliku većinu nastave možemo provesti u punom opsegu uživo, što je sigurno bolja opcija od rada online. Nastava će se provoditi sukladno propisanim epidemiološkim mjerama s kojima će učenici biti detaljno upoznati prvi dan nastave. Za slučaj pogoršanja epidemiološke situacije u županiji i šire škola je spremna za nastavak rada online. Rad u školi provodit će se u smjenama, jedan tjedan ujutro i jedan tjedan poslijepodne. Trenutno smo u pregovorima s lokalnim OPG-ima oko organizacije dijela praktične nastave i stručne prakse u izdvojenim pogonima. S detaljima organizacije praktične nastave izvan škole upoznat ćemo učenike i roditelje strukovnog dijela škole kad sve bude točno definirano.

Za sve učenike naše škole osigurali smo putem donacija bilježnice za sve nastavne predmete koje će učenici preuzeti u školi prvi radni dan. Također, u slučaju prelaska na rad online, učenicima koji nemaju potrebnu infrastrukturu za praćenje nastave online, pokušat ćemo osigurati potrebnu opremu i omogućiti praćenje iste prema do sada uhodanom modelu.

Ovim putem se i unaprijed zahvaljujem djelatnicima Osnovne škole Mato Lovrak koji su nam omogućili boravak u njihovoj školi te se nadam zajedničkoj dobroj suradnji.

Svim učenicama i učenicima želim sretan i miran povratak u školske klupe te se radujem ponovnoj uspostavi nastave uživo.

 

Milan Orlić, prof.

ravnatelj Srednje škole Petrinja

Drage učenice i dragi učenici, poštovani roditelji,

pred nama je nova školska godina i niz otvorenih pitanja koja svakodnevno čujem od učenika, roditelja, sugrađana. Pokušat ću vam dočarati što smo napravili, što radimo, kamo idemo i kako to mislimo ostvariti.

Evo, bliži nam se kraj jedne turbulentne školske godinu koju bi najvjerojatnije svi htjeli što prije zaboraviti. Osim pandemije, koja nam je stubokom promijenila način rada, obrasce ponašanja, učenja i život u cijelosti, krajem 2021. naš grad pogodio je i razorni potres. Mnogi su ostali bez svega u samo nekoliko trenutaka, a zgrada naše škole postala je neuporabljiva.

Ta teška situacija nije nas pokolebala, preselili smo administrativni dio škole na novu adresu u Ulicu Otona Kučere 8 u Petrinji i započeli s nastavom online već 18.1.2021. Imajući u vidu budućnost naših maturanata stavili smo ih u fokus i organizirali nastavu u živo u OŠ Jabukovac gdje su svakodnevno putovali od 24.2.2021. do kraja školske godine. Danas su pred njima ispiti državne mature i nadamo se da će ih s uspjehom riješiti i nastaviti sa svojim budućim školovanjem ili se uključiti u tržište rada. Nažalost, uzimajući u obzir epidemiološke mjere tijekom proljeća i organizacijske uvjete, nije bilo realnih mogućnosti za praćenje nastave u živo za ostale razrede.

We nodigen iedereen uit om op deze site mee te helpen bouwen aan een nieuwe school voor de 21ste eeuw.

Alle donaties zijn belangrijk. Bedankt voor je hulp.

IBAN: HR7323400091511110505
SWIFT: PBZGHR2X
MODEL i POZIV NA BROJ: HR00 2021

Adresa:
Srednja škola Petrinja
Gundulićeva 3
44250 Petrinja

Click on WS PAY and DONATE!

Convidem a totes les persones a ajudar a construir una nova escola per al segle XXI en aquest lloc.

Totes les donacions són importants. Gràcies per la teva ajuda.

IBAN: HR7323400091511110505
SWIFT: PBZGHR2X
MODEL i POZIV NA BROJ: HR00 2021

Adresa:
Srednja škola Petrinja
Gundulićeva 3
44250 Petrinja

Click on WS PAY and DONATE!

Karta

Naši podatci

SREDNJA ŠKOLA PETRINJA
GUNDULIĆEVA 3, 44250 PETRINJA

TAJNIŠTVO
telefon: 044 812 141

RAČUNOVODSTVO
telefon: 044 813 500

KNJIŽNICA
telefon: 044 813 550

PEDAGOG
telefon: 044 814 707

 PSIHOLOG
telefon: 044 814 090

VODITELJ SMJENE
telefon: 044 814 707

RAVNATELJ
telefon: 044 814 142

e-mail škole:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.