NOVOSTI

Drage učenice i dragi učenici, poštovani roditelji,

Nakon svih događanja u prošloj školskoj godini koja su nas pratila i pogodila školu te ljetnih praznika približava se vrijeme ponovnog povratka u školske klupe. Baš to, povratak u školske klupe. Uz sve napore nismo uspjeli osposobiti doniranu zgradu do početka školske godine, no iskreno se nadam da će se stvari oko obnove škole uskoro pomaknuti u pozitivnom smjeru.

U dogovoru s našim osnivačem, Sisačko-moslavačkom županijom, novu školsku godinu započet ćemo u prostorima OŠ Mate Lovraka u Petrinji. S obzirom da je zgrada osnovne škole nakon potresa bila neznatno oštećena, obnovljena je i ima dovoljno prostora da po prvi puta cijela škola bude u jednoj smjeni, svi programi zajedno. U njoj smo provodili ispite državne mature i do sada imamo pozitivna iskustva. Iako u potpunosti ne može zamijeniti našu staru školu i sve što smo u njoj imali, veliku većinu nastave možemo provesti u punom opsegu uživo, što je sigurno bolja opcija od rada online. Nastava će se provoditi sukladno propisanim epidemiološkim mjerama s kojima će učenici biti detaljno upoznati prvi dan nastave. Za slučaj pogoršanja epidemiološke situacije u županiji i šire škola je spremna za nastavak rada online. Rad u školi provodit će se u smjenama, jedan tjedan ujutro i jedan tjedan poslijepodne. Trenutno smo u pregovorima s lokalnim OPG-ima oko organizacije dijela praktične nastave i stručne prakse u izdvojenim pogonima. S detaljima organizacije praktične nastave izvan škole upoznat ćemo učenike i roditelje strukovnog dijela škole kad sve bude točno definirano.

Za sve učenike naše škole osigurali smo putem donacija bilježnice za sve nastavne predmete koje će učenici preuzeti u školi prvi radni dan. Također, u slučaju prelaska na rad online, učenicima koji nemaju potrebnu infrastrukturu za praćenje nastave online, pokušat ćemo osigurati potrebnu opremu i omogućiti praćenje iste prema do sada uhodanom modelu.

Ovim putem se i unaprijed zahvaljujem djelatnicima Osnovne škole Mato Lovrak koji su nam omogućili boravak u njihovoj školi te se nadam zajedničkoj dobroj suradnji.

Svim učenicama i učenicima želim sretan i miran povratak u školske klupe te se radujem ponovnoj uspostavi nastave uživo.

 

Milan Orlić, prof.

ravnatelj Srednje škole Petrinja

Karta

Naši podatci

SREDNJA ŠKOLA PETRINJA
GUNDULIĆEVA 3, 44250 PETRINJA

TAJNIŠTVO
telefon: 044 812 141

RAČUNOVODSTVO
telefon: 044 813 500

KNJIŽNICA
telefon: 044 813 550

PEDAGOG
telefon: 044 814 707

 PSIHOLOG
telefon: 044 814 090

VODITELJ SMJENE
telefon: 044 814 707

RAVNATELJ
telefon: 044 814 142

e-mail škole:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.