NOVOSTI

Poštovane kolegice i kolege, drage učenice i učenici te roditelji,

Srednja škola Petrinja prije nešto više od mjesec dana proslavila je 160. godina postojanja. Ona je jedna od najstarijih i najvažnijih institucija u našem gradu. Tijekom povijesti rad škole i njezinu ulogu u životu grada nisu pomutili niti prvi niti drugi svjetski rat. Nije ju poremetio ni Domovinski rat kada je škola radila u prognaništvu.

Ova godina krenula je kurikularnom reformom kojom smo dodatno educirali profesore i materijalno opremili školu te pripremili nove metode i oblike rada s učenicima prikladnije vremenu u kojem živimo. Ja sam, kao ravnatelj Srednje škole Petrinja, zadovoljan njezinom provedbom u prvoj godini. Zatim je planirani raspored rada i aktivnosti u ovoj školskoj godini poremetio štrajk u području prosvjete. Promijenjen je kalendar rada i produljena školska godina u cijeloj Hrvatskoj.

Danas se nalazimo pred novim izazovima. To je opasnost od epidemije i sukladno naputcima Vlade RH i stožera civilne zaštite od ponedjeljka 16.3.2020. kreće samoizolacija, odnosno neće biti nastave u školi. Koliko god se slagali ili ne s odlukom Vlade RH, moramo biti svjesni da ove mjere nisu izolirane samo na našu domovinu već se provode u mnogim zemljama Europske unije koja je trenutno žarište epidemije virusa COVID-19. Ovo je mjera kojom se pokušava održati i zdravstveni sustav u potpunoj funkciji stoga apeliram na sve da se pridržavate naputaka o samoizolaciji koji putem medija i na razne druge načine stižu do vas.

Kako ćemo dalje?

Škola neće stati s radom. U ovo doba novih tehnologija pokušat ćemo stvoriti uvjete za dalji transfer znanja novim metodama, on-line, putem interneta i putem drugih dostupnih kanala, društvenih mreža, e-alata i sl. Tijekom zadnjih dana neumorno radimo na pripremi digitalnih platformi za buduću zajedničku komunikaciju iz škole, iz svojih soba, kuća. Prema planovima našeg ministarstva očekujemo da će do srijede 18.3.2020. sve biti u punoj funkcionalnosti te da ćemo upogoniti sve resurse da bi u ovom naumu uspjeli. Od svih učenika i nastavnika očekujem savjestan rad i ozbiljnost u novonastaloj situaciji. Biti učenik ili djelatnik Srednje škole Petrinja ne znači biti to samo u školi, već svojim duhom i tijelom iskoristiti vrijeme i resurse koji su pred nama za zajednički rad, kako nam slijedi i od kuće. Ozbiljnošću i odgovornošću prevenirat ćemo dalje produžavanje školske godine i doprinijeti smirivanju situacije u društvu u cjelini. Nadam se da će ovaj način komunikacije, koji nam se nekako nametnuo, ublažiti i premostiti generacijski jaz između učenika i nastavnika te nas sve dodatno povezati.

Što nam je za činiti?

  1. Prvo i osnovno: svakodnevno pratiti novosti na web stranici škole.
  2. Svi se učenici moraju čim prije prijaviti u sustav MS Office365 sa svojim službenim podacima Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i lozinkom. Ovo je vrlo bitno kako bi čim prije mogli oformiti razrede i grupe.
  3. Pratiti poruke u službenom e-mail pretincu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. koji će biti službeni put komunikacije pogotovo prvih dana dok sustav ne profunkcionira u potpunosti.
  4. Nakon oformljavanja razreda učenici će dobiti detaljne upute kako se priključiti on-line učionicama. Punu funkcionalnost sustava očekujemo u srijedu 18.3.2020. Do tada će komunikacija s razrednicima i profesorima biti putem do sada oformljenih neformalnih grupa na Viberu, Whatsapp-u i sl. te putem telefona.
  5. Za sva pitanja slobodno se obratite svojim razrednicima. Sigurno ni oni neće imati sve informacije isti čas stoga vas molim za strpljenje i razumijevanje.

Još jednom apeliram na sve da se pridržavate naputaka o samoizolaciji te da redovito pratite objave na web stranicama škole www.ss-petrinja.skole.hr i www.ss-petrinja.hr.

 

Nadam se da ćemo zajedno postići sve ishode učenja planirane za ovu školsku godinu te pokazati da znanje i volju ništa ne može zaustaviti.

ravnatelj Srednje škole Petrinja

Milan Orlić, prof.

Karta

Naši podatci

SREDNJA ŠKOLA PETRINJA
GUNDULIĆEVA 3, 44250 PETRINJA

TAJNIŠTVO
telefon: 044 812 141

RAČUNOVODSTVO
telefon: 044 813 500

KNJIŽNICA
telefon: 044 813 550

PEDAGOG
telefon: 044 814 707

 PSIHOLOG
telefon: 044 814 090

VODITELJ SMJENE
telefon: 044 814 707

RAVNATELJ
telefon: 044 814 142

e-mail škole:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.